2013. december 6., péntek

Télapó - mikulás-rali, arany, eur/usd

Mikuláscsomagokkal teli Mikulást kívánunk mindenkinek!


Tegnap hardcore napot zártunk és a ma délután is érdekes lesz! 14:30-kor nonfarm payroll és munkanélküliségi adatok jönnek egy időben, így nagyon volatilis lesz a piac.

Az Euro megállíthatatlannak tűnik, azonban 1,3706-nál fontos Fibonacci szint van, ami megállásra kell, hogy kényszerítse (Persze ha olyan volumenű ellenirányú hírek érkeznek, akkor ez mit sem számít)

Egyik stratégiánk szintén divergens mozgásra utal (short irányt előrejelezve).

Kis érdekesség - érdeklődőknek

Egy neves közgazdászunk Zsiday Viktor is egyre inkább hangoztatja, hogy túl nagy a bizalom, nincs félelemérzet a piacokon. (Ezért is vannak történelmi csúcsokon a tőzsdék, nameg persze a pénznyomtatás 0%-os alapkamat miatt is) Véleménye szerint elmaradhat a szokásos Mikulás-rali (mindenki csak vesz, jó a hangulat a karácsonyt megelőző időszakban, jó kedve van a befektetőknek) és helyette kialakulhat egy mini-pánik.

Ezzel kapcsolatban azt kell tudni, hogy pánik idején a dollár, mint menekülő deviza erősödik, ugyanis a befektetők ebbe invesztálnak. Minél több dollárt vesznek az annál erősebb lesz--> pl az euroval szemben is erősödik--> eur/usd esni fog. Természetesen ez egy hosszabb folyamat nem az egy órás stratégiát befolyásolja, viszont a mögöttes folyamatok ezek.

Az arany ugyanilyen menekülő nyersanyag. Kétszeres erők is hatnak rá, ugyanis önmagában aranyba menekülnek a befektetők pánik idején, plusz a dollárban denominált árfolyam a dollárnak köszönhetően még inkább viszi fel az árfolyamát. (tőzsdén nem javasolnánk lekereskedni a folyamatokat, de hosszabb távon mindenképp érdemes aranyban gondolkodni, ezen belül is a megfelelő terméket kiválasztani, mivel számos racionális érv szól az arany árfolyamának erősödése mellett)

Természetesen ezeken kívül vannak még menekülő eszközök.

A Platina csomagon belül, a Platina ismeretek tudásbázisban ilyen és ehhez hasonló érdekes összefüggéseket kínálunk a mélyebb tudásra vágyó ügyfeleinknek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.